Thu. Jul 18th, 2024

Santai Travel Media

I n s p I r a s I p e r c u t I a n k u

Cabaran Pelancongan Golf Di AGTC 23

2 min read

76 Pemain Menakluki 18 Lubang Dan Meraikan Kemenangan di Bukit Beruntung Golf Club Resort

BUKIT BERUNTUNG: Kehijauan di Bukit Beruntung Golf Club Resort menyaksikan persembahan luar biasa kemahiran dan semangat kesukanan apabila 76 pemain menyahut cabaran 18 lubang di Ace for Golf Tourism Challenge. Berlatar belakangkan pemandangan resort yang menakjubkan, pemain mempamerkan kehebatan golf mereka, mencipta tontonan persaingan dan persahabatan yang tidak dapat dilupakan.

Cabaran Ace for Golf Tourism berlangsung di Pusat Peranginan Kelab Golf Bukit Beruntung . Dari matahari terbit hingga terbenam, pemain dari seluruh rantau berkumpul untuk mengharungi kursus kejohanan yang direka dengan teliti yang telah menjadi sinonim dengan cabaran dan keindahan.

Dengan keazaman dan ketepatan, 76 pemain mengharungi 18 lubang, masing-masing menghayun dan membuktikan dedikasi dan semangat mereka untuk sukan ini. Berlatarbelakangkan keindahan kehijauan pokok sawit yang menghiasi diseluruh padang serta tasik yang luas bagi memastikan peserta meharungi cabaran dan pengalaman yang menajubkan semasa pertandingan berlangsung , para peserta juga dapat menikmati kursus yang agak mencabar untuk menambahkan lagi daya tarikan cabaran.
Acara ini menghimpunkan peminat golf pelbagai tahap kemahiran, memupuk suasana persaingan yang mesra dan saling menghormati. Direka bentuk untuk menguji kebolehan pemain, cabaran golf kali ini mendorong peserta untuk mempamerkan pemikiran strategik, ketepatan dan kebolehsuaian mereka.

Anugerah dan Pengiktirafan: Pada acara tersebut juga satu majlis penyampaian hadiah telah diadakan bagi meraikan prestasi dan pencapaian cemerlang pemain dalam kategori yang berbeza. Turut dihadir tetamu kehormat YBhg Dato Dr Ammar Bin Abd Ghapar , Ketua Pengarah Tourism Malaysia yang telah sudi menyampaiakan hadiah kepada peserta.

Puan Mardiza Mahadzir Peserta AGTC:
“Mengambil bahagian dalam Cabaran Pelancongan Ace untuk Golf merupakan pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Reka bentuk padang golf ini mencabar namun menyeronokkan, dan acara ini menghimpunkan pemain golf yang berkongsi minat untuk sukan ini.”

Encik Amir Fazlee pengurus BBGC : “Kami sangat gembira dengan kejayaan Cabaran Pelancongan AceSeronok apabila menyaksikan pemain menakluki padang dengan kemahiran dan semangat sedemikian. Kami berharap untuk terus memberikan pengalaman bermain golf yang luar biasa. .”

Untuk maklumat lanjut mengenai Cabaran Pelancongan Ace for Golf di Bukit Beruntung Golf Club Resort dan acara akan datang, sila hubungi: Hasbul Hakim Bin Abd Rahman, Pengerusi Penganjur : 0182223508.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *