Thu. Jul 18th, 2024

Santai Travel Media

I n s p I r a s I p e r c u t I a n k u

AMK 2.0: Muzik Berkilauan, Hiburan Tanpa Henti!

2 min read

Festival Aku, Muzik & Kamu (AMK) kembali menggemparkan Selatan Semenanjung dengan kehadiran AMK 2.0, yang dijangka menjadi festival terbesar bagi peminat muzik di kawasan tersebut. Festival yang menampilkan barisan artis ternama dari Nusantara seperti Ella, Afgan, Exists, Nidji, dan Feel Koplo menjanjikan pengalaman tak terlupakan bagi para peminat muzik.

“Dengan nama AMK 2.0, festival ini akan mengadakan pesta muzik selama 10 jam tanpa henti pada 8 Jun 2024 di Stadium Olahraga Mount Austin, Johor Bahru, Johor,” kata Pengarah Eksekutif CoAction, David Emir Baring. Beliau menambah, “Seramai 12,000 orang hadir di Aku.Muzik&Kamu yang julung kali diadakan tahun lepas. Festival ini begitu berjaya sehingga dicalonkan sebagai Acara Dalam Negeri Terbaik Johor untuk 2023. Tahun ini, kami menjangka kehadiran dalam 15,000 pengunjung dari Malaysia, Singapura, Indonesia, Brunei, Sabah, dan Sarawak.”

Artis-artis seperti Masdo, IAMNEETA, Saixse, Feel Koplo, Imran Ajmain, dan Ratu Rock Negara, Ella, akan turut serta dalam festival ini. Afgan, dengan lagu-lagu hitsnya seperti “Bukan Cinta Biasa” dan “Jodoh Pasti Bertemu,” akan memeriahkan suasana dengan persembahan khas dari Indonesia.

Kumpulan Nidji juga akan memberikan persembahan penuh tenaga, sementara Exists akan mewakili bangga Johor dengan mencipta sejarah baru dalam AMK 2.0.

“Bersedialah untuk berpesta dengan lagu-lagu yang akan membawa kalian pulang ke zaman nostalgia. Jumpa di Festival AMK 2.0,” kata Ajai, mewakili Exists.

David Emir Baring, Pengarah Eksekutif CoAction, menyatakan bahawa festival ini adalah platform untuk menyatukan bakat-bakat muzik Nusantara dan memberikan pengalaman terbaik kepada para pembeli tiket. Beliau juga berterima kasih kepada pihak Tourism Johor, Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB), Visit Johor, dan rakan kongsi media, Astro Malaysia Holdings, kerana turut menyokong festival ini.

Harga tiket bermula dari RM229 untuk zona duduk bebas, RM369 untuk zona berdiri bebas, dan RM569 untuk zona berdiri bebas dengan akses ke VIP Lounge. Tiket boleh dibeli melalui platform www.ticket2u.com.my.

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menyertai Festival Aku.Muzik&Kamu 2.0 di Stadium Olahraga Mount Austin, Johor Bahru pada 8 Jun 2024 ini!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *