Thu. Jul 18th, 2024

Santai Travel Media

I n s p I r a s I p e r c u t I a n k u

Tourism New Zealand & Taika Waititi bekerjasama Promosi Filem Our Flag Means Death Musim 2

2 min read

Taika cetuskan pelan berkesan untuk mempromosi Aotearoa New Zealand – tanpa mengambil masa cuti semasa membuat penggambaran Our Flag Means Death Musim 2  

Kuala Lumpur : Pelakon dan Pengarah terkenal New Zealand, Taika Waititi bekerjasama dengan Tourism New Zealand untuk menghasilkan filem promosi – di sebalik jadual penggambarannya yang padat untuk siri HBO Max, Our Flag Means Death Musim 2 di Aotearoa New Zealand. 

Dengan Taika sibuk di set penggambaran Our Flag Means Death Musim 2 – di mana Aotearoa New Zealand merupakan lokasi rasmi penggambaran – Taika dan Tourism New Zealand melantik pelagak ngeri gantian (stunt double), Jade Daniels, untuk membantu tugas epik memperkenalkan New Zealand kepada dunia.

Diarahkan oleh Jackie van Beek, filem pendek menghiburkan No Place Like It On Earth memaparkan pemandangan mendebarkan dan pengalaman yang boleh ditemui oleh pengembara di Aotearoa New Zealand, dengan barisan landskap yang begitu memukau, kemungkinan tiada siapa yang akan perasan bintang filem itu mungkin atau tidak bukan seperti yang dia kelihatan.

Daripada rakit redah jeram di Rotorua dan penerbangan menikmati keindahan di atas Gunung Tarawera, kepada menonton ikan lumba-lumba di Kaikōura dan merasai wain di Auckland, perjalanan Waititi dan Daniels yang memukau membuatkan kedua-duanya yakin bahawa tiada tempat seperti New Zealand di bumi.

Adegan yang difilemkan atau digambarkan di lokasi ikonik di sekitar New Zealand Our Flag Means Death Musim 2 termasuk Pantai Bethells, Pantai Piha dan Bay of Islands; setiap satu menawarkan keindahan semula jadi yang mengagumkan sesuai untuk filem komedi romantis yang memukau.

Pencipta Our Flag Means Death, David Jenkins, berkata, “Saya rasa apabila anda datang ke sini (New Zealand), dan anda dari A.S., anda membayangkan The Lord of the Rings dan benda-benda gergasi… Dan kemudian anda benar-benar melihatnya dan anda seperti, ‘Ya Tuhan, ia benar. Ia di sini. Saya berdiri di sini dan ia kelihatan seperti kesan visual.’”

Bekerjasama dengan Taika Waititi merupakan peluang yang dialu-alukan untuk mempromosikan pelancongan – penyumbang penting kepada New Zealand sebagai salah satu penyumbang eksport utamanya, yang menyokong pemulihan sektor dan negara.

“Taika Waititi adalah satu daripada bakat antarabangsa dari New Zealand yang terkenal, dan dengan sedikit kepintaran Kiwi kami menghasilkan penyelesaian kreatif untuk bekerja dalam jadual sibuknya. Hasilnya menyaksikan Taika dan Jade menemukan beberapa pengalaman paling luar biasa yang ditawarkan oleh negara asal Taika, Aotearoa New Zealand,” kata René de Monchy, Ketua Eksekutif Tourism New Zealand.

Our Flag Means Death Musim 2 bukanlah satu-satunya siri yang difilemkan di New Zealand. Negara ini telah menjadi latar belakang visual yang cantik untuk banyak produksi seperti The Lord of the Rings dan The Hobbit, yang menawarkan pengembara peluang untuk menyelami landskap semula jadi yang dikagumi di skrin besar.

Anda boleh melihat lokasi New Zealand yang dikenali dalam Our Flag Means Death Musim 2 mulai 5 Oktober 2023 di HBO Max dan rakan kongsi.

Untuk menonton produksi 100% tulen New Zealand No Place Like It On Earth dan meneroka lebih banyak lokasi penggambaran di New Zealand, sila lawat www.newzealand.com/int/campaign/our-flag-means-death/.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *