Tue. Jun 25th, 2024

Santai Travel Media

I n s p I r a s I p e r c u t I a n k u

Festival Supalapa: Muzik, Kejutan, dan Hiburan Tanpa Had dengan 40+ Bintang Antarabangsa!

2 min read

xr:d:DAF1DLwmrCc:54,j:3041472407254105038,t:24012702

Resorts World Awana, Genting, 24th January 2024

Lebih dari 40 bintang antarabangsa telah bersatu dengan artis tempatan dari pelbagai genre muzik dan hiburan untuk menghadiri Festival Supalapa yang menjadikan sejarah dengan penganjuran sulungnya. Festival ini, yang akan berlangsung selama dua hari pada 2 dan 3 Mac di Resorts World Awana, Genting Highlands, bukan sahaja menjanjikan satu pengalaman yang luar biasa tetapi juga bertujuan untuk menetapkan piawai baru dalam penganjuran festival di Malaysia.

Dalam senarai artis yang diumumkan, terdapat beberapa nama besar dunia seperti Tiësto, The Kid Laroi, EAJ, Somi, XG, Ali Gatie, Armani White, Tones and I, Ian Asher, Keemokazi, Paul Van Dyk, Rave Republic, dan Notep – semuanya merupakan lebih dari 40 bintang antarabangsa yang akan memukau peminat muzik di seluruh negara selama dua hari festival ini. Bersama-sama dengan mereka, artis tempatan seperti Yuna, Siaxse, Kidd Santhe, Talitha, Cluadia, Belle Sisoski, Jovynn, Coex, Forceparkbois & DJ Ziqq Axel Groove turut menyertai, menjanjikan persembahan yang penuh kejutan dan hiburan.

Festival Supalapa tidak hanya menawarkan pelbagai genre muzik dari EDM, Pop, hingga K-POP, tetapi juga menyusun pentas-pentasnya dalam tiga kategori berasingan iaitu Live Stage, EDM Stage, dan Pool Stage. Inovasi ini memberikan peluang unik kepada pengunjung untuk menikmati variasi muzik secara serentak dan merasai kepelbagaian pengalaman dalam festival ini.

Tidak hanya berfokus pada aspek muzik semata-mata, Festival Supalapa juga menawarkan pengalaman luar biasa di luar dugaan pengunjung. Melalui pembayaran secara sistem RFID yang pertama kali diperkenalkan, pengunjung boleh menikmati aktiviti-aktiviti seperti Wrestling Ring, Bali Swing, Carnival Games, dan Silent Cinema – sesuatu yang tidak banyak ditemui dalam acara hiburan sebelum ini.

Pengarah Festival, Addam Al Maleq, dengan bangga menyatakan bahawa Supalapa bakal menjadi festival muzik yang tidak pernah dilangsungkan sebelum ini di Resorts World Awana. Beliau berharap penganjuran pertama Festival Supalapa ini akan menjadi acara tahunan yang dinantikan oleh masyarakat dan dapat membantu melonjakkan nama Malaysia dalam kalangan pelancong antarabangsa.

Spencer Lee, Naib Presiden Kanan Jualan, Pemasaran & MICE Resorts World Genting, menambahkan bahawa Resorts World Awana, dengan perubahan besar yang telah dilalui, kini menjadi destinasi riadah bertaraf dunia yang menawarkan pengalaman alam semula jadi. Dengan penganjuran Supalapa, mereka berharap dapat menyumbang kepada kemajuan industri hiburan di Malaysia.

Dengan keseronokan yang menanti, Festival Supalapa bukan hanya tentang hiburan muzik, tetapi juga bagaimana ia dapat memberikan keseronokan tanpa had kepada pengunjung. Pelbagai elemen yang ditawarkan, dari seni persembahan hingga ke aktiviti-aktiviti luar biasa, menjanjikan satu pengalaman yang tak terlupakan.

Pembelian tiket untuk Festival Supalapa boleh dilakukan melalui laman web supalapa.com. Jangan lepaskan peluang untuk menyertai peristiwa ini yang dijadualkan pada 2 dan 3 Mac 2024 di Resorts World Awana.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *