Tue. Jun 25th, 2024

Santai Travel Media

I n s p I r a s I p e r c u t I a n k u

The Knights Award Kembali Dengan Keberkesanan Yang Lebih Besar

2 min read

KUALA LUMPUR : Selepas kejayaan besar The Knights Award Musim yang lalu, Malaysia dengan penuh semangat menanti kembalinya The Knights Award pada akhir tahun ini, seperti yang diumumkan semasa sidang akhbar baru-baru ini. Sidang akhbar yang diadakan hari ini di Chakri Raintree Skybar Hartamas memperkenalkan imej baru acara ini serta merungkai pelan-pelan mengujakan untuk komuniti perniagaan di seluruh Benua Asia.

Acara ini menerima pujian daripada Patron Diraja, Tan Sri Tengku Razaleigh Hamzah, tokoh penting dalam Pembangunan Ekonomi Malaysia, atas komitmen acara ini dalam mengiktiraf dan meraikan kepelbagaian sebagai pendorong kejayaan dalam landskap perniagaan Asia.

Semasa sidang akhbar tersebut, tiga Memorandum Persefahaman (MOU) penting telah ditandatangani yang melibatkan The Knights Award. MOU pertama ditandatangani dengan Malaysia-China Silk Road Business Chamber, bertujuan untuk memudahkan usaha perniagaan antarabangsa, khususnya dalam pasaran China. MOU kedua melibatkan The Knights Award dan Influasia, platform media digital terkemuka Malaysia, yang berfokus pada meningkatkan penglihatan dan jenama pemenang-pemenang anugerah. Akhirnya, The Knights Award menandatangani MOU ketiga dengan Chamrun Digital Group, yang memberi tumpuan kepada menyokong pemenang-pemenang dalam usaha transformasi digital mereka untuk meningkatkan daya saing.

Dr. Zyro Wong, Presiden The Knights Award, menyuarakan keghairahannya terhadap The Knights Award Musim 2. “Kami sangat bersemangat untuk melancarkan Musim 2 The Knights Award, mengingat bagaimana ia berjaya menyatukan perniagaan yang menginspirasi untuk membuat perbezaan dalam komuniti. Malaysia dan seluruh kawasan ini pasti akan menyaksikan idea-idea yang lebih hebat menjadi kenyataan dalam babak baru ini.”

The Knights Award 2023, acara perniagaan yang masyhur, akan diadakan di W Hotel, Kuala Lumpur, pada Disember 2023. Dengan penyertaan pemimpin perniagaan antarabangsa dan kebangsaan, selebriti, tokoh pendapat penting, dan pihak berkepentingan lain, acara ini dijangka mencapai tahap kecemerlangan yang baru.

Sidang akhbar ini memperkenalkan butiran mengenai kategori anugerah, kriteria pemilihan, dan proses pencalonan. Ia juga memberi peluang kepada tetamu dan media untuk berinteraksi serta memberikan maklum balas yang berharga. Sementara kita menantikan musim yang akan datang, kita meramalkan kumpulan pemenang yang dinamik yang akan terus berinovasi, mendorong batasan tentang apa yang mungkin dan memberi impak positif kepada kehidupan orang.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *