Tue. Jun 25th, 2024

Santai Travel Media

I n s p I r a s I p e r c u t I a n k u

Tea Garden Cipta Dua Rekod Malaysia, Cawangan Terbaru di Gateway @KLIA2 Sasar Jadi Pintu Gerbang Makanan Warisan Malaysia

2 min read

Restoran Tea Garden, sebuah jenama restoran rangkaian terkemuka di Malaysia, telah mengadakan majlis pembukaan rasmi cawangan terbarunya di Gateway@klia2 hari ini (30/1/2024). Dirasmikan oleh Timbalan Menteri Pelancongan, Seni, dan Budaya, Khairul Firdaus Akbar Khan, cawangan terkini Restoran Tea Garden yang terletak di pusat membeli-belah lapangan terbang KLIA Terminal 2 menitik beratkan kepentingan Tea Garden sebagai pintu gerbang kepada aneka makanan warisan Malaysia.

Cawangan terbaru ini, yang terletak di pusat membeli-belah lapangan terbang KLIA Terminal 2, membawa konsep Tea Garden sebagai pintu gerbang untuk mengenali kepelbagaian makanan warisan Malaysia. Majlis bermula dengan persembahan tradisi Angklung yang mengisi seluruh pusat beli-belah Gateway@klia2 dengan bunyi muzik yang meriah, menggabungkan tradisi dengan inovasi kulinari Tea Garden sehingga mencipta suasana perayaan yang menyatukan daya tarikan lama dengan kulinari kontemporari Restoran Tea Garden.

Salah satu detik penting ialah pengumuman oleh Ketua Pegawai Eksekutif Restoran Tea Garden, Tan Soo Hui tentang pencapaian Tea Garden mendapatkan Sijil Pendaftaran Francais daripada MyFex 2.0, satu inisiatif francais kerajaan. Tan, dalam ucapan alu-aluannya, mengumumkan pencapaian sijil francais membolehkan jenama Tea Garden difrancaiskan di seluruh negara, sekaligus membawa pengalaman kulinari Tea Garden kepada lebih ramai rakyat Malaysia.

Seusai itu, kemuncak acara tersebut menyaksikan penganugerahan sijil Malaysia Book of Records kepada Restoran Tea Garden, hasil dua pencapaian luar biasa. Juga disaksikan oleh Khairul Firdaus, Restoran Tea Garden diberi pengiktirafan untuk “Ayam Herba Panggang Paling Banyak Terjual Dalam Setahun” dan “Teh Susu Hainan Paling Banyak Terjual Dalam Setahun,” mengukuhkan statusnya sebagai peneraju makanan warisan Malaysia yang popular.

Selain dari elemen kulinari, majlis pembukaan turut memberi tumpuan kepada seni dan kraftangan tempatan melalui kerjasama dengan Kraftangan Johor. Program keusahawanan seni dan kraftangan memberikan peluang kepada artis tempatan untuk mempamer dan berkongsi tentang keunikan seni Malaysia, mencipta satu pengalaman yang holistik bagi tetamu.

Sempena Tahun Baru Cina yang bakal tiba, Restoran Tea Garden menawarkan promosi ‘Prosperity Golden (Fu)’ sehingga 29 Februari 2024. Pelanggan dapat menikmati hidangan istimewa dan pelbagai hadiah menarik, termasuk angpow bernilai sehingga RM888 dan tiffin piramid 3 tingkat.

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk merasai keunikan Restoran Tea Garden yang tidak hanya mengekalkan warisan makanan tempatan, tetapi juga meneroka inovasi dalam setiap hidangan!

.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *