Wed. Jul 17th, 2024

Santai Travel Media

I n s p I r a s I p e r c u t I a n k u

MFMPA Iktiraf Penggiat Industri Fesyen Negara

2 min read

Lima puluh individu dan syarikat akan diberi penghargaan di Malaysia Fashion, Modeling and Pageant Awards 2020 (MFMPA) yang dipersembahkan untuk pertama kalinya sempena The Next Look of Selangor Fashion Week 2020 Beauty Pageant and Contesting Contest.

Para penerima Anugerah MFMP 2020 akan diraikan pada Malam Gala, Grand Final dan Fesyen Fesyen di Hotel Grand Ion Delemen di Genting Highlands pada 18 Disember.

“Anugerah MFMP mengiktiraf fesyen, pemodelan, kontes dan pemain industri berkaitan yang telah cemerlang dan menyumbang kepada kejayaan industri mereka di Malaysia,” kata Dr Jason Hee, presiden dan pengasas Miss Malaysia Kebaya (MMK) yang menganjurkan acara tersebut, memberitahu sidang media maya menerusi Zoom pada 14 Oktober.

“Kami mendorong para penerima anugerah pencapaian cemerlang ini untuk terus memberikan sumbangan kepada negara, terutama bekerjasama dengan Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan (MOTAC) dan membantu meningkatkan industri pelancongan tempatan,” katanya.

Anugerah MFMP kini dibuka untuk pencalonan yang merangkumi 50 kategori di seluruh industri fesyen, modeling dan pertandingan, dan perkhidmatan sampingan mereka.

Penerima anugerah MFMP akan dinilai oleh panel pakar yang terdiri daripada profesional dan pemimpin industri yang mempunyai pengalaman luas dalam pertandingan fesyen, modeling dan kecantikan.

Hadirin pada sidang media maya itu termasuk, antara lain, pengarah wilayah pusat pelancongan Malaysia, Mohd Izal bin Mahd Nor, pereka pakaian lelaki yang memenangi anugerah, Bon Zainal, Miss Chinese Cosmos 2004 (pemenang antarabangsa) dan pengasas CosmoWorld, Carrie Lee, Jeneral Grand Ion Delemen Hotel pengurus Tee Yih Fung, pengasas dan ketua pengarah kreatif A Cut Above Salons, Datin Winnie Loo, perunding latihan terkemuka pemenang anugerah, Dato ‘Lawrence Chan, timbalan presiden Persatuan Farmasi Malaysia (MPS) dan pengarah urusan MD Pharma Sdn Bhd Andrew Tan, dan Selangor Fashion Pengasas dan pasangan Week and The Next Look, Nicole Fe Lynne.

Grand Ion Delemen Hotel adalah penaja utama untuk Anugerah MFMP kali ini.

MFMP Awards 2020 disokong dan disokong oleh Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC).

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *