Mon. Jun 24th, 2024

Santai Travel Media

I n s p I r a s I p e r c u t I a n k u

Jadikan Nasi Lemak sebagai makanan rasmi Malaysia

2 min read

Jika Bunga Raya diangkat sebagai bunga kebangsaan, Proton dan Perodua digelar kereta Nasional dan Harimau Malaya, simbol keberanian negara, mengapa Nasi Lemak bukan makanan rasmi negara kita?

Inilah masanya untuk kita semua memartabatkan dan mengangkat Nasi Lemak sebagai makanan kebanggaan rakyat Malaysia.

Ternyata, Nasi Lemak adalah makanan yang disukai oleh seluruh rakyat Malaysia. Ianya kaya dengan rasa seperti mana Malaysia yang kaya dengan budaya.

Oleh itu, marilah kita beramai-ramai menandatangani petisyen ini demi menjadikan Nasi Lemak sebagai makanan rasmi Malaysia!

McDonald’s Malaysia memerlukan 1 Juta tandatangan daripada anda semua untuk menjadikan inisiatif ini suatu kenyataan sebelum Hari Malaysia (16 September 2019). Beritahu rakan-rakan dan keluarga anda.

Bersama-sama kita mampu mengubahnya.

Restoran McDonald’s Bukit Bintang akan memaparkan papan tanda Mekdi, bersempena dengan Merdeka dan Hari Malaysia. Restoran McDonald’s Bukit Bintang adalah McDonald’s yang pertama dibuka di Malaysia pada tahun 1982.
(L-R) Eugene Lee, Pengarah Pemasaran McDonald’s Malaysia dan Melati Abdul Hai, Naib Presiden dan Ketua Pegawai Pemasaran McDonald’s Malaysia, memperkenalkan papan tanda Mekdi di McDonald’s Bukit Bintang.
Dalam sambutan Malaysia bulan ini, McDonald’s Malaysia juga memperkenalkan Nasi Lemak McD, versi hidangan sendiri yang dicintai oleh ramai rakyat Malaysia.
Hidangan datang lengkap dengan beras kelapa wangi, ikan bilis rangup, timun segar, dan telur goreng, dihiasi dengan sambal pedas. Pelanggan juga boleh memaksimumkan pengalaman makan mereka dengan menambah Ayam Goreng McD dan secawan Teh Ais Limau
McDonald’s Malaysia mengetuai petisyen di seluruh negara untuk mengadakan perhimpunan untuk Nasi Lemak untuk diiktiraf secara rasmi sebagai hidangan kebangsaan Malaysia, dengan sasaran mengumpulkan 1 juta tandatangan oleh Hari Malaysia (16 September). Untuk menjadi sebahagian daripada gerakan ini, pergi ke
http://chng.it/LDfjGDJsQs.
McDonald’s Malaysia meraikan semangat menjadi rakyat Malaysia.
Sejak membuka kedai pertama di Bukit Bintang pada tahun 1982, McDonald’s Malaysia telah melancarkan hampir keseluruhan perniagaannya – dari menu, pembekal, francaisi, masyarakat, dan inisiatif amal.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *