Wed. Jul 17th, 2024

Santai Travel Media

I n s p I r a s I p e r c u t I a n k u

AirAsia sambung semula penerbangan dari Kuala Lumpur ke Pattaya, Syurga Pantai di Thailand!

1 min read

AirAsia meraikan penyambungan semula perkhidmatan penerbangan dari Kuala Lumpur ke Pattaya yang merupakan bandar kelapan terbesar di Thailand pada 17 Jun 2024 lalu. Ia juga terkenal dengan pemandangan pantai yang indah dan pelbagai tarikan menarik.

Dengan hampir 90 peratus tempat duduk terisi, penerbangan sulung AirAsia, AK840, berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (Terminal 2) pada jam 11.20 pagi dan selamat tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa U-Tapao–Rayong–Pattaya pada jam 12.05 tengah hari.

Setibanya di Pattaya, pesawat disambut dengan pancuran air, sebuah tradisi sambutan khas dalam industri penerbangan, menandakan detik bersejarah ini. Para penumpang juga disambut meriah oleh pasukan AirAsia Allstars dan wakil dari Pihak Berkuasa Pelancongan Thailand, menjadikan pengalaman ketibaan mereka lebih bermakna.

Penyambungan semula laluan ke Pattaya menandakan laluan terus kesembilan oleh syarikat penerbangan ini ke Thailand dari Kuala Lumpur, Johor Bahru dan Pulau Pinang selepas Bangkok (Don Mueang), Bangkok (Suvarnabhumi), Krabi, Chiang Mai, Phuket dan Hatyai.

Untuk meraikan penerbangan pertama ini, AirAsia menawarkan tambang promosi istimewa ke Pattaya yang boleh ditempah melalui laman web dan aplikasi mudah alih AirAsia. Tawaran ini pastinya menjadi peluang yang tidak boleh dilepaskan bagi mereka yang ingin menikmati keindahan Pattaya dengan lebih jimat.

Dengan penyambungan semula laluan ini, AirAsia terus memperkukuh kedudukannya sebagai peneraju industri penerbangan di Asia, menyediakan lebih banyak pilihan destinasi menarik kepada para pelancong dari seluruh dunia.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *